Recepten

Gebakken rogvleugel met kappertjes

Gebakken rogvleugel met kappertjes

Vis van het Jaar 2021: de Rog! Veelzijdig, makkelijk te bereiden en vooral ‘van bij ons’. Rog kan gestoofd, gebakken, gepocheerd of koud bereid worden.

Gerookte zalmrolletjes

Gerookte zalmrolletjes

Tover een snelle hap op tafel maak een fris gerechtje met zalm en kruidenkaas, citroen zorgt voor een frisse tint. Gerecht voor 4 personen.

Schelvishaas met basmatirijstcrème en bouillon van noordzeegarnaal

Schelvishaas met basmatirijstcrème en bouillon van noordzeegarnaal

Gebakken schelvis op een bedje van gemarineerde spinazie en een bouillon van onze noordzeegarnalen. Gerecht voor 4 personen.

Zeewolf à la nage

Zeewolf à la nage

Zeewolf bevat heel wat groene aroma’s, maar past ook perfect bij watermeloen, komkommer, meloen, tomaat, rode paprika, rode biet, asperges, groene en zwarte thee. Gerecht voor 4 personen.

Gemarineerde zeewolf met venkel, tomaat en zure room

Gemarineerde zeewolf met venkel, tomaat en zure room

Zeewolffilet in fijne plakjes met gemarineerde venkel en een zure toets. Gerecht voor 4 personen.

Gegratineerde pladijs met spinazie

Gegratineerde pladijs met spinazie

Dit lekkere gegratineerde gerecht van pladijs met spinazie, is een gerecht dat ook de kinderen zal smaken. Gerecht voor 4 personen.

Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree

Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree

Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree. Gerecht voor 4 personen.

Noordzeetong a la meunière

Noordzeetong a la meunière

Tong is en blijft een culinaire vedette uit de zee. Wellicht is de fijne vis niet (meer) voor elke dag weggelegd, maar het is bijna onmogelijk voor een kok om de zeetong links te laten liggen. Elke visser weet het maar al te goed: Een tong moet 3 keer zwemmen: in de zee, in de boter en in de maag. Wellicht blijft de zeetong meunière daarom een populaire klassieker. Bak de zeetong à la minute. Gerecht voor 4 personen.

Salade Nicoise

Salade Nicoise

Een echte klassieker salade nicoise, met kerstomaatjes, radijsjes, olijven, pepers, ansjovis, eitjes en kappertjes. Gerecht voor 4 personen.

Gegrilde tonijn met watermeloen