Recepten

Gebakken rogvleugel met kappertjes
Vis van het Jaar 2021: de Rog! Veelzijdig, makkelijk te bereiden en vooral ‘van bij ons’. Rog kan gestoofd, gebakken, gepocheerd of koud bereid worden.

Gerookte zalmrolletjes
Tover een snelle hap op tafel maak een fris gerechtje met zalm en kruidenkaas, citroen zorgt voor een frisse tint. Gerecht voor 4 personen.

Schelvishaas met basmatirijstcrème en bouillon van noordzeegarnaal
Gebakken schelvis op een bedje van gemarineerde spinazie en een bouillon van onze noordzeegarnalen. Gerecht voor 4 personen.

Zeewolf à la nage
Zeewolf bevat heel wat groene aroma’s, maar past ook perfect bij watermeloen, komkommer, meloen, tomaat, rode paprika, rode biet, asperges, groene en zwarte thee. Gerecht voor 4 personen.

Gemarineerde zeewolf met venkel, tomaat en zure room
Zeewolffilet in fijne plakjes met gemarineerde venkel en een zure toets. Gerecht voor 4 personen.

Gegratineerde pladijs met spinazie
Dit lekkere gegratineerde gerecht van pladijs met spinazie, is een gerecht dat ook de kinderen zal smaken. Gerecht voor 4 personen.

Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree. Gerecht voor 4 personen.

Noordzeetong a la meunière
Tong is en blijft een culinaire vedette uit de zee. Wellicht is de fijne vis niet (meer) voor elke dag weggelegd, maar het is bijna onmogelijk voor een kok om de zeetong links te laten liggen. Elke visser weet het maar al te goed: Een tong moet 3 keer zwemmen: in de zee, in de boter en in de maag. Wellicht blijft de zeetong meunière daarom een populaire klassieker. Bak de zeetong à la minute. Gerecht voor 4 personen.

Gegrilde tonijn met watermeloen
Dit frisse gerechtje is een streling voor het oog. Lekker, licht en gezond. Gerecht voor 4 personen.
