Maatjesslaatje

Maatjesslaatje

Een heerlijk, fris en makkelijk gerecht dat perfect past bij een zomerse lunch of als lichte starter. Dit maatjesslaatje combineert zachte maatjesfilets met frisse, knapperige groenten en een simpele dressing.

Benodigdheden

  • 3 à 4 maatjesfilets (in stukjes gesneden)
  • 3 vastkokende aardappelen (gekookt en in schijfjes)
  • 1 stevige appel (in dunne partjes)
  • 1/2 rode ui (in fijne ringen)
  • Handje rucola
  • 1 eetlepel mosterdzaadjes
  • 2 eetlepels milde mosterd (bijv. graanmosterd)
  • 3 eetlepels appelciderazijn of witte wijnazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • (optioneel) 1 theelepel honing

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen in licht gezouten water beetgaar (10–12 min). Laat ze afkoelen en snijd in schijfjes.
  2. Snijd de appel in dunne partjes, de rode ui in fijne ringen en de maatjesfilets in hapklare stukjes.
  3. Klop een vinaigrette van de mosterd, azijn, olijfolie en eventueel honing. Voeg de mosterdzaadjes toe en kruid met peper en zout.
  4. Doe de aardappelschijfjes, appel, rode ui en maatjes in een grote kom. Lepel de vinaigrette erover en schep voorzichtig om.
  5. Voeg net voor het serveren een handvol rucola toe voor een frisse toets.
  6. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper, zout of wat extra azijn.
  7. Serveer koud of op kamertemperatuur, als lichte lunch of zomerse avondmaaltijd.

Smakelijk!