Recepten

Kabeljauw met een krokant korstje

Kabeljauw met een krokant korstje

Kabeljauw met een krokant korstje gemaakt met ham. Gerecht voor 4 personen.

Roodbaars met preistoemp

Roodbaars met preistoemp

Een gerecht dat jong en oud gaat smaken, jonge prei met eventueel wortelen voor de mooie kleur. Gerecht voor 4 personen.

Zalm met andijviestoemp

Zalm met andijviestoemp

Andijviestoemp gecombineerd met een sappig stukje zalm met of zonder vel. Gerecht voor 4 personen.

Warm gerookte zalm met couscous

Warm gerookte zalm met couscous

Imponeer je gasten met een gezond hapje van gerookte zalm met couscous & werk af met wat prei. Gerecht voor 4 personen.

Preirolletjes met zalm in de oven

Preirolletjes met zalm in de oven

Een lekkere ovenschotel van prei met zalm, overgoten met een bechamelsaus. Gegratineerd met kaas in de oven. Gerecht voor 4 personen.

Schelvis met algenbouillon en shimeji-paddestoelen

Schelvis met algenbouillon en shimeji-paddestoelen

Dit gerechtje met schelvis oogt zeer mooi, door de combinatie van de algenbouillon en shimeji-paddestoelen, afgewerkt met postelein. Gerecht voor 4 personen.

Zeewolf met witloofsla en geblancheerde zeekraal

Zeewolf met witloofsla en geblancheerde zeekraal

Dit winterse gerecht met witloof en een aparte maar zeer smakelijke groente zeekraal. Gerecht voor 4 personen.

Noordzeetong a la meunière

Noordzeetong a la meunière

Tong is en blijft een culinaire vedette uit de zee. Wellicht is de fijne vis niet (meer) voor elke dag weggelegd, maar het is bijna onmogelijk voor een kok om de zeetong links te laten liggen. Elke visser weet het maar al te goed: Een tong moet 3 keer zwemmen: in de zee, in de boter en in de maag. Wellicht blijft de zeetong meunière daarom een populaire klassieker. Bak de zeetong à la minute. Gerecht voor 4 personen.

Koolvis met gestoofde prei in een zacht mosterdsausje en knapperige puree

Koolvis met gestoofde prei in een zacht mosterdsausje en knapperige puree

Koolvis met aardappelpuree, groentjes in mosterdsaus afgewerkt met enkele garnaaltjes. Gerecht voor 4 personen.

Gegrilde kreeft met chili boter