Roodbaars met preistoemp

Roodbaars met preistoemp

Een gerecht dat jong en oud gaat smaken, jonge prei met eventueel wortelen voor de mooie kleur.
Gerecht voor 4 personen.

Benodigdheden

  • 4 roodbaarsfilets
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 kg bloemig kokende aardappelen
  • 4 wit van prei
  • 3 klontjes boter
  • muskaatnoot
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was de prei en snijd het wit van de prei in stukjes.
  2. Stoof de prei 20 min. met een klontje boter, 4 eetlepels water en een snufje zout.
  3. Kook de aardappelen gaar en meng ze vervolgens met de gare prei. 
  4. Voeg hierna wat nootmuskaat toe aan en stamp het geheel tot puree. 
  5. Wentel de roodbaarsfilets door de bloem en bak hem in een hete bakpan met boter.
  6. Bak de vis 3 min. langs twee kanten.
  7. Leg de puree in het midden van het bord en schik de vis erbovenop.

Smakelijk