Roodbaars met preistoemp
Een gerecht dat jong en oud gaat smaken, jonge prei met eventueel wortelen voor de mooie kleur.
Gerecht voor 4 personen.
Benodigdheden
- 4 roodbaarsfilets
- 2 eetlepels bloem
- 1 kg bloemig kokende aardappelen
- 4 wit van prei
- 3 klontjes boter
- muskaatnoot
- peper en zout
BEREIDING
- Was de prei en snijd het wit van de prei in stukjes.
- Stoof de prei 20 min. met een klontje boter, 4 eetlepels water en een snufje zout.
- Kook de aardappelen gaar en meng ze vervolgens met de gare prei.
- Voeg hierna wat nootmuskaat toe aan en stamp het geheel tot puree.
- Wentel de roodbaarsfilets door de bloem en bak hem in een hete bakpan met boter.
- Bak de vis 3 min. langs twee kanten.
- Leg de puree in het midden van het bord en schik de vis erbovenop.
Smakelijk