Kabeljauw met een krokant korstje
Kabeljauw met een krokant korstje gemaakt met ham.
Gerecht voor 4 personen.
Benodigdheden
- 4 kabeljauwhaasjes
- 2 wortelen
- 2 preiwitten
- 50 gram waterkers
- 150 gram rauwe ham
- 1 el broodkruim
- 1 kg bloemige aardappelen
- 1 dl melk
- 20 gram boter
- 2 busseltjes lente-ui
- 3 dl visfumet
- 2 dl droge witte wijn
- 2 dl room
- boter
- olijfolie
- peper en zout
- nootmuskaat
- 1 tl dijonmosterd
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 90°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de sneetjes rauwe ham naast elkaar op deze plaat om ze daarna één uur in de oven te laten drogen.
- Verkruimel de gedroogde ham en meng er vervolgens wat broodkruim en olijfolie onder.
- Verwarm de oven hierna voor op 230°C.
- Schil vervolgens de wortelen en snijd ze samen met de prei in reepjes.
- Stoof eerst de wortelen 5 min. aan in wat olijfolie.
- Meng daarna de wortelen met de prei en stoof dit samen nogmaals 5 minuten.
- Voeg hierna de wijn en de visfumet toe aan het mengsel en laat dit even goed doorkoken.
- Voeg de room toe en breng het geheel daarna op smaak met mosterd, peper & zout.
- Snijd de lente-uitjes in fijne ringetjes en stoof ze 3 minuten aan in wat boter, vooraleer ze te mengen met de puree.
- Vet een ovenschaal in met boter en schik de vis erop.
- Giet bovendien een scheut witte wijn op de bodem van de schaal, vooraleer het geheel voor 8-10 min. te laten bakken in de oven op 230°C.
- Presenteer het gerecht in een diep bord met de puree in het midden.
- Dresseer de vis op de puree en schik de saus en groenten rondom te vis.
- Werk tot slot af met wat schoongemaakte waterkers.
Smakelijk!