Kabeljauw met een krokant korstje

Kabeljauw met een krokant korstje

Kabeljauw met een krokant korstje gemaakt met ham.
Gerecht voor 4 personen.

Benodigdheden

  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 2 wortelen
  • 2 preiwitten
  • 50 gram waterkers
  • 150 gram rauwe ham
  • 1 el broodkruim
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 1 dl melk
  • 20 gram boter
  • 2 busseltjes lente-ui
  • 3 dl visfumet
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 dl room
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 1 tl dijonmosterd

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 90°C. 
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de sneetjes rauwe ham naast elkaar op deze plaat om ze daarna één uur in de oven te laten drogen. 
  3. Verkruimel de gedroogde ham en meng er vervolgens wat broodkruim en olijfolie onder. 
  4. Verwarm de oven hierna voor op 230°C.
  5. Schil vervolgens de wortelen en snijd ze samen met de prei in reepjes. 
  6. Stoof eerst de wortelen 5 min. aan in wat olijfolie. 
  7. Meng daarna de wortelen met de prei en stoof dit samen nogmaals 5 minuten. 
  8. Voeg hierna de wijn en de visfumet toe aan het mengsel en laat dit even goed doorkoken. 
  9. Voeg de room toe en breng het geheel daarna op smaak met mosterd, peper & zout. 
  10. Snijd de lente-uitjes in fijne ringetjes en stoof ze 3 minuten aan in wat boter, vooraleer ze te mengen met de puree. 
  11. Vet een ovenschaal in met boter en schik de vis erop. 
  12. Giet bovendien een scheut witte wijn op de bodem van de schaal, vooraleer het geheel voor 8-10 min. te laten bakken in de oven op 230°C. 
  13. Presenteer het gerecht in een diep bord met de puree in het midden. 
  14. Dresseer de vis op de puree en schik de saus en groenten rondom te vis. 
  15. Werk tot slot af met wat schoongemaakte waterkers.

Smakelijk!