Praline van verse en gerookte zalm met ricotta
Een verfijnd gerechtje ideaal als voorgerecht tijdens de feesten een combinatie van verse en gerookte zalm.
Gerecht voor 4 personen.
Benodigdheden
- Zalmfilet/haasje (graatloos)
- 200gr, 2 plakjes gerookte zalm
- 1 klein potje ricotta
- 1 soeplepel kappertjes
- 1/2 sjalot
- 1 potje Umami spinazie – zwarte looksaus
- platte peterselie.
BEREIDING
-
Doe de sjalot in de cutter samen met de ricotta en de kappertjes (hou enkele apart kappertjes voor de garnering).
-
Kruid met peper en zout.
-
Snij de zalmfilet in dikke carpaccio met een lang scherp mes.
-
Leg de dikke carpaccio op een snijplank. Kruid met peper.
-
Leg er telkens 1/2 plakje gerookte zalm op en strijk een hoeveelheid van de ricottamengeling op.
-
Rol ze op en gaar ze in een voorverwarmde oven van 180° C gedurende 15 minuten.
-
Verwarm de Umami spinazie – zwarte looksaus in een pannetje.
-
Neem voorverwarmde borden, snij met een scherp met de bonbons in 2, dresseer op het bord.
-
Schik er de saus langs en doet er nog wat extra kappertjes op.
-
Kan met gesneden platte peterselie afgewerkt worden.
Smakelijk