Schelvis met algenbouillon en shimeji-paddestoelen

Schelvis met algenbouillon en shimeji-paddestoelen

Dit gerechtje met schelvis oogt zeer mooi, door de combinatie van de algenbouillon en shimeji-paddestoelen, afgewerkt met postelein.
Gerecht voor 4 personen.

Benodigdheden

  • 400g schelvisfilet
  • 1 courgette
  • 2 el zeesla
  • 1 kafferlimoen (papeda/combava)
  • 1 eiwit
  • 70g druivenpitolie
  • 20 shimeji-paddenstoelen
  • zoetzure marinade (100 ml azijn, 50 gram suiker, 150 ml water)
  • 50g zalmeitjes
  • postelein
  • 1 stuk gerookte schelvis
  • kombu (Aziatisch bruinwier)
  • 1 liter consommé van rund

BEREIDING

  1. Marineer de shimeji-paddenstoelen met de zoetzure marinade (best 24 u vooraf)
  2. Strooi grof zeezout over de schelvisfilet aan beide zijden en laat deze 5 min. pekelen. 
  3. Spoel de vis vervolgens onder koud water.
  4. Stoom de vis circa 4 min. mals in een stoomoven op 48°C (of op een rooster in een pot met een scheutje water en de deksel erop). 
  5. Was en snijd nadien de courgette in kleine stukjes en bak deze in olijfolie.
  6. Doe de stukjes courgette samen met 1 eetlepel zeesla, de zeste en het sap van de kafferlimoen, het eiwit en de druivenpitolie in een blender en mix het tot een geheel.
  7. Warm 1 L consommé van rund op tot 80°C en voeg de gerookte schelvis, 1 eetlepel zeesla en de kombu toe. 
  8. Dek dit geheel vervolgens af met plastic folie, laat het afkoelen, en giet het nadien door een zeef.
  9. Doe wat algenbouillon op een bord en dresseer het met enkele stukjes schelvisfilet. 
  10. Doe tot slot de crème van courgette in een spuitzak en spuit enkele dotjes naast de vis. 
  11. Werk het gerecht af met zalmeitjes, paddenstoelen, zeesla en postelein. 

Smakelijk