Tijgergarnalen met groentjes en basmati rijst

Tijgergarnalen met groentjes en basmati rijst

Dit verfijnd gerechtje met tijgergarnalen, groentjes en basmati rijst in combinatie met de appel-currysaus.
Gerecht voor 4 personen.

Benodigdheden

  • 16 zeewatergarnalen
  • 1zakje basmati rijst
  • 1/2 courget
  • 1 sjalot
  • bieslook
  • bladpeterselie
  • kervel of koriander
  • 1 potje Umami appel – currysaus.

BEREIDING

  1. Kook de basmatirijst.
  2. Indien nodig pel de zeewatergarnalen snij er 12 in stukken.
  3. Snij er 4 half door.
  4. Snij de courget en sjalot in blokjes.Neem een braadpan, voeg er wat olijfolie aan toe en bak er de garnalen in, Kruid met peper en zout. Doe hetzelfde met de groenten. 
  5. Meng alles samen met de rijst, hou de 4 gebakken halve garnalen opzij voor de garnering.
  6. Meng de versnipperde bieslook met het geheel.
  7. Steek het mengsel uit in vormen.
  8. Verwarm de appel – currysaus in een pannetje.
  9. Schik de vormen op de verwarmde borden, voeg er met een lepel wat saus aan toe.
  10. Haal de vormen weg en leg er telkens 2 halve garnalen op. Werk af met wat groen.

Smakelijk