Gegrilde kreeft met chili boter
Kreeft met pikante toets, echt iets voor de fijnproevers.
Gerecht voor 4 personen.
Benodigdheden
- 400 gr ongezouten boter, zacht
- 3 eetlepels gehakte koriander
- 4 chilipepers, gesteeld, ontpit en fijngehakt
- 1 limoen, geraspt en in vieren gedeeld
- 2 Levende kreeften
- 1⁄4 kopje extra vierge olijfolie
- Zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
BEREIDING
- Roer in een kleine kom boter, koriander, chilipepers en limoenschil door elkaar; en zet opzij.
- Gebruik een zwaar hakmes om elke kreeft in de lengte door zijn kop en staart te splitsen.
- Schep de geelgroene ingewanden eruit en gooi ze weg en snij de klauwen eraf.
- Leg de kreefthelften met de schaal naar beneden op een bakplaat; kraak de kreeftenklauwen en leg ze op de bakplaat.
- Sprenkel de helften van de kreeft en de klauwen met olie in en breng op smaak met peper en zout.
- Maak een middelhoog vuur op een houtskoolgrill of verwarm een gasgrill tot een middelhoog vuur. (Je kan ook een gietijzeren grillpan van 30 cm op een middelhoog vuur verwarmen.)
- Leg de kreefthelften (met de vleeskant naar beneden) en de klauwen op de grill en bak ze 5 minuten.
- Draai de kreefthelften en klauwen om en verdeel over elke helft Cilantro-chili boter, blijf bakken tot het gaar is, ongeveer 3 minuten langer
- Serveer met limoenpartjes.
Smakelijk