Gegrilde kreeft met chili boter

Gegrilde kreeft met chili boter

Kreeft met pikante toets, echt iets voor de fijnproevers.
Gerecht voor 4 personen.

Benodigdheden

  • 400 gr ongezouten boter, zacht
  • 3 eetlepels gehakte koriander
  • 4 chilipepers, gesteeld, ontpit en fijngehakt
  • 1 limoen, geraspt en in vieren gedeeld
  • 2 Levende kreeften
  • 1⁄4 kopje extra vierge olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

BEREIDING

  1. Roer in een kleine kom boter, koriander, chilipepers en limoenschil door elkaar; en zet opzij.
  2. Gebruik een zwaar hakmes om elke kreeft in de lengte door zijn kop en staart te splitsen. 
  3. Schep de geelgroene ingewanden eruit en gooi ze weg en snij de klauwen eraf. 
  4. Leg de kreefthelften met de schaal naar beneden op een bakplaat; kraak de kreeftenklauwen en leg ze op de bakplaat.
  5. Sprenkel de helften van de kreeft en de klauwen met olie in en breng op smaak met peper en zout.
  6. Maak een middelhoog vuur op een houtskoolgrill of verwarm een gasgrill tot een middelhoog vuur. (Je kan ook een gietijzeren grillpan van 30 cm op een middelhoog vuur verwarmen.) 
  7. Leg de kreefthelften (met de vleeskant naar beneden) en de klauwen op de grill en bak ze 5 minuten. 
  8. Draai de kreefthelften en klauwen om en verdeel over elke helft Cilantro-chili boter, blijf bakken tot het gaar is, ongeveer 3 minuten langer 
  9. Serveer met limoenpartjes.

    Smakelijk