Koolvis met gestoofde prei in een zacht mosterdsausje en knapperige puree

Koolvis met gestoofde prei in een zacht mosterdsausje en knapperige puree

Koolvis met aardappelpuree, groentjes in mosterdsaus afgewerkt met enkele garnaaltjes.
Gerecht voor 4 personen.

Benodigdheden

  • 4 stukken koolvis (150 gram per persoon)
  • 1 kg loskokende aardappelen
  • 2 dl melk
  • 1 ei
  • 4  lente-uitjes
  • Ajuin gepeld en fijngesneden
  • Preistengels in ringen gesneden
  • Wortels in schijfjes gesneden
  • 1 glas witte, droge wijn
  • 2 dl room
  • 2 eetlepels mosterd
  • 100 gram grijze garnalen
  • Olijfolie
  • Boter
  • Peper, zout en nootmuskaat

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Pel de ajuin, snijd hem fijn en stoof hem met boter aan tot hij glazig is. 
  3. Snijd terwijl de preistengels in ringen en de wortels in schijfjes.
  4. Voeg de preiringen en de wortelschijfjes toe aan de pan met ajuin, kruid met peper & zout en laat het geheel zachtjes stoven.
  5. Voeg na een paar minuten 1 glas witte wijn toe en laat het vervolgens verdampen.
  6. Voeg 2 dl room en 2 eetlepels mosterd toe aan de groenten, roer het door elkaar en laat het op een zacht vuur inkoken. 
  7. Schil de aardappelen en breng ze aan de kook. 
  8. Kruid de koolvis aan beide kanten met peper & zout, leg ze in een ovenschaal, giet er een beetje olijfolie overheen en laat ze circa 10 à 15 min. garen in de oven. 
  9. Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn, plet ze en roer er 2 dl melk en een eitje onder. 
  10. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en roer ze onder de aardappelpuree. 
  11. Kruid de aardappelpuree tot slot af met nootmuskaat, peper & zout. 
  12. Schik de koolvis, de aardappelpuree en de groentjes in mosterdsaus op een bord en garneer met enkele garnaaltjes.

Smakelijk