Koolvis met gestoofde prei in een zacht mosterdsausje en knapperige puree
Koolvis met aardappelpuree, groentjes in mosterdsaus afgewerkt met enkele garnaaltjes.
Gerecht voor 4 personen.
Benodigdheden
- 4 stukken koolvis (150 gram per persoon)
- 1 kg loskokende aardappelen
- 2 dl melk
- 1 ei
- 4 lente-uitjes
- Ajuin gepeld en fijngesneden
- Preistengels in ringen gesneden
- Wortels in schijfjes gesneden
- 1 glas witte, droge wijn
- 2 dl room
- 2 eetlepels mosterd
- 100 gram grijze garnalen
- Olijfolie
- Boter
- Peper, zout en nootmuskaat
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Pel de ajuin, snijd hem fijn en stoof hem met boter aan tot hij glazig is.
- Snijd terwijl de preistengels in ringen en de wortels in schijfjes.
- Voeg de preiringen en de wortelschijfjes toe aan de pan met ajuin, kruid met peper & zout en laat het geheel zachtjes stoven.
- Voeg na een paar minuten 1 glas witte wijn toe en laat het vervolgens verdampen.
- Voeg 2 dl room en 2 eetlepels mosterd toe aan de groenten, roer het door elkaar en laat het op een zacht vuur inkoken.
- Schil de aardappelen en breng ze aan de kook.
- Kruid de koolvis aan beide kanten met peper & zout, leg ze in een ovenschaal, giet er een beetje olijfolie overheen en laat ze circa 10 à 15 min. garen in de oven.
- Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn, plet ze en roer er 2 dl melk en een eitje onder.
- Snijd de lente-uitjes in ringetjes en roer ze onder de aardappelpuree.
- Kruid de aardappelpuree tot slot af met nootmuskaat, peper & zout.
- Schik de koolvis, de aardappelpuree en de groentjes in mosterdsaus op een bord en garneer met enkele garnaaltjes.
Smakelijk