Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree.
Gerecht voor 4 personen.
Benodigdheden
- 4 pladijzen
- 3 eetlepels boter
- 2 eetlepels bloem
- 15 jonge wortelen
- 200 g doperwten
- 1 sjalot
- 500 g aardappelen
- 1/3 bot peterselie
- 1 koffielepel tijmtakjes
- 1,5 dl melk
BEREIDING
- Kook de aardappelen gaar, laat ze drogen op een hoog vuur en haal ze door de passe-vite.
- Schil de wortelen en snijd in blokjes en blancheer in licht gezouten water. Kook de erwten al-dente.
- Snijd de sjalot fijn, stoof kort in een lepel boter en voeg de erwten en wortelen toe, voeg de tijmtakjes toe.
- Haal de pladijzen door de bloem en bak in de boter, kruid met zout en peper.
- Spoel de peterselie en hak fijn, voeg samen met de melk bij de aardappelen; kruid met zout en peper en warm goed door.
- Schik de vis op borden, serveer er de groenten en aardappelpuree langs en lepel er de bakjus over.
Smakelijk