Zeewolf à la nage

Zeewolf à la nage

Zeewolf bevat heel wat groene aroma’s, maar past ook perfect bij watermeloen, komkommer, meloen, tomaat, rode paprika, rode biet, asperges, groene en zwarte thee.
Gerecht voor 4 personen.

Benodigdheden

  • 400 à 500 g zeewolffilet
  • 8 à 10 kleine aardappelen
  • saffraan
  • 1 wortel fijn versneden
  • 1 prei fijn versneden
  • 1 selderstengel fijn versneden
  • 20 kleine, dunne groene asperges, doormidden gesneden
  • 5 dl bouillon naar keuze: visfumet, bouillon zwemkrabben, fumet van langoustines
  • boter om te stoven
  • peper en zout
  • facultatief: kervel en/of peterselie, fijngesneden

BEREIDING

  1. Was de aardappelen en snijd deze steeds in vier stukken. 
  2. Kook de aardappelen gaar in water met saffraan & zout, giet ze af en houd ze nadien warm. 
  3. Stoof kort de wortel en selder met een klontje boter.
  4. Voeg hierna de prei toe, stoof kort en kruid met peper & zout.
  5. Bevochtig het geheel met bouillon en voeg nadien de asperges toe. 
  6. Kook vervolgens alle groenten beetgaar. 
  7. Snijd ondertussen de zeewolffilet in de gewenste stukken en kruid ze op smaak.
  8. Haal de groenten van het vuur en voeg de zeewolf eraan toe zodat deze kan garen (de vis blijft sappiger doordat de bouillon niet kookt).
  9. Voeg tot slot de aardappelen toe aan het geheel en werk af met wat fijngesneden peterselie of kervel.

Smakelijk