Zeewolf à la nage
Zeewolf bevat heel wat groene aroma’s, maar past ook perfect bij watermeloen, komkommer, meloen, tomaat, rode paprika, rode biet, asperges, groene en zwarte thee.
Gerecht voor 4 personen.
Benodigdheden
- 400 à 500 g zeewolffilet
- 8 à 10 kleine aardappelen
- saffraan
- 1 wortel fijn versneden
- 1 prei fijn versneden
- 1 selderstengel fijn versneden
- 20 kleine, dunne groene asperges, doormidden gesneden
- 5 dl bouillon naar keuze: visfumet, bouillon zwemkrabben, fumet van langoustines
- boter om te stoven
- peper en zout
- facultatief: kervel en/of peterselie, fijngesneden
BEREIDING
- Was de aardappelen en snijd deze steeds in vier stukken.
- Kook de aardappelen gaar in water met saffraan & zout, giet ze af en houd ze nadien warm.
- Stoof kort de wortel en selder met een klontje boter.
- Voeg hierna de prei toe, stoof kort en kruid met peper & zout.
- Bevochtig het geheel met bouillon en voeg nadien de asperges toe.
- Kook vervolgens alle groenten beetgaar.
- Snijd ondertussen de zeewolffilet in de gewenste stukken en kruid ze op smaak.
- Haal de groenten van het vuur en voeg de zeewolf eraan toe zodat deze kan garen (de vis blijft sappiger doordat de bouillon niet kookt).
- Voeg tot slot de aardappelen toe aan het geheel en werk af met wat fijngesneden peterselie of kervel.
Smakelijk