Schelvishaas met basmatirijstcrème en bouillon van noordzeegarnaal

Schelvishaas met basmatirijstcrème en bouillon van noordzeegarnaal

  • Welkom
  • Recepten
  • Schelvishaas met basmatirijstcrème en bouillon van noordzeegarnaal

Gebakken schelvis op een bedje van gemarineerde spinazie en een bouillon van onze noordzeegarnalen.
Gerecht voor 4 personen.

Benodigdheden

  • 500 g schelvishaas
  • 200 g ongepelde Noordzeegarnalen
  • 1 stengel citroengras
  • 1 mespunt curry madras
  • 4 groene selderbladeren
  • 5 g gember
  • 150 g jonge spinazie
  • 1 koffielepel sesamzaadjes
  • 2 el sojasaus
  • enkele druppels geroosterde sesamolie
  • 1 mini paksoi
  • ponzu of sojasaus
  • 100 g basmatirijst
  • 250 g kippenbouillon
  • 1 scheut room
  • zeste van limoen
 

BEREIDING

  1. Kruid de schelvishaasjes met peper & zout en bak ze in een pan met veel boter. 
  2. Pel de garnalen en houdt de garnaalkoppen apart.
  3. Kook de garnaalkoppen 20 min. samen met de curry madras, het citroengras, de gember en de selderbladeren. 
  4. Giet het geheel vervolgens door een zeef.
  5. Giet kokend water over de jonge spinazie en koel deze af in ijswater.
  6. Laat de spinazie hierna uitlekken en werk deze af met sesamzaadjes, sojasaus en sesamolie. 
  7. Snijd de paksoi in fijne reepjes en bak ze in een pan met olijfolie.
  8. Blus de paksoi nadien met ponzu of sojasaus. 
  9. Kook de rijst plat in kippenbouillon, mix het hierna in de blender met room tot een gladde massa en doe alles in een sifonflesje. 
  10. Dresseer een beetje garnaalbouillon in een diep bord en spuit een bolletje rijstcrème erop. 
  11. Leg een beetje gemarineerde spinazie op het bord en de gebakken vis op de spinazie. 
  12. Maak het bord af met paksoi, zeste en garnalen.

Smakelijk