
Schelvishaas met basmatirijstcrème en bouillon van noordzeegarnaal
Gebakken schelvis op een bedje van gemarineerde spinazie en een bouillon van onze noordzeegarnalen.
Gerecht voor 4 personen.
Benodigdheden
- 500 g schelvishaas
- 200 g ongepelde Noordzeegarnalen
- 1 stengel citroengras
- 1 mespunt curry madras
- 4 groene selderbladeren
- 5 g gember
- 150 g jonge spinazie
- 1 koffielepel sesamzaadjes
- 2 el sojasaus
- enkele druppels geroosterde sesamolie
- 1 mini paksoi
- ponzu of sojasaus
- 100 g basmatirijst
- 250 g kippenbouillon
- 1 scheut room
- zeste van limoen
BEREIDING
- Kruid de schelvishaasjes met peper & zout en bak ze in een pan met veel boter.
- Pel de garnalen en houdt de garnaalkoppen apart.
- Kook de garnaalkoppen 20 min. samen met de curry madras, het citroengras, de gember en de selderbladeren.
- Giet het geheel vervolgens door een zeef.
- Giet kokend water over de jonge spinazie en koel deze af in ijswater.
- Laat de spinazie hierna uitlekken en werk deze af met sesamzaadjes, sojasaus en sesamolie.
- Snijd de paksoi in fijne reepjes en bak ze in een pan met olijfolie.
- Blus de paksoi nadien met ponzu of sojasaus.
- Kook de rijst plat in kippenbouillon, mix het hierna in de blender met room tot een gladde massa en doe alles in een sifonflesje.
- Dresseer een beetje garnaalbouillon in een diep bord en spuit een bolletje rijstcrème erop.
- Leg een beetje gemarineerde spinazie op het bord en de gebakken vis op de spinazie.
- Maak het bord af met paksoi, zeste en garnalen.
Smakelijk