Zeewolf met peultjes en citrus-basilicumsaus

Zeewolf met peultjes en citrus-basilicumsaus

Dit mooie gerecht van deze stevig vis met peultjes en een citrus-basilicumsaus.
Gerecht voor 4 personen.

Benodigdheden

  • 4 zeewolffilets van 120 g elk
  • 300 g peultjes (sluimerwten)
  • 3 dl groentenbouillon
  • sap van 2 sinaasappels
  • sap van 1 roze pompelmoes
  • sap van 2 citroenen
  • geraspte zeste van 1 sinaasappel en 1 citroen
  • 3 eetlepels fijngehakte basilicum
  • boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng het citrussap, 100 g boter en 3 dl groentenbouillon aan de kook en laat het tot de helft inkoken. 
  2. Voeg de zestes toe aan het mengsel, kruid met peper & zout en voeg net voor het serveren de basilicum toe.
  3. Kook de peultjes beetgaar in licht gezouten water, giet ze af, laat ze goed uitlekken en stoof ze nog 3 min. verder. 
  4. Kruid de peultjes licht met peper & zout.
  5. Bak de zeewolffilets net gaar in boter en kruid met peper & zout.
  6. Werk de zeewolf af met de gestoofde peultjes en de citrussaus.

Smakelijk