Zalm met andijviestoemp

Zalm met andijviestoemp

Andijviestoemp gecombineerd met een sappig stukje zalm met of zonder vel.
Gerecht voor 4 personen.

Benodigdheden

  • 12 aardappelen
  • 1 andijvie
  • 4 el Vlaamse ovengebakken spekblokjes
  • 4 stukken zalm van 120 g met vel
  • Bakboter
  • Walnootolie
  • Arachideolie
  • Platte peterselie
  • 1 ei
  • 1 dl Alpro Soya drink

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en kook ze.
  2. Snijd de andijvie grof en voeg ze samen met de spekblokjes bij de aardappelen.
  3. Kook alles in een pot totdat de aardappelen, de andijvie en de spekblokjes gaar zijn. 
  4. Giet alles af en pureer het geheel met een stamper. 
  5. Voeg 1 dl Alpro Soya drink en 1 ei aan de puree toe en meng nogmaals alles goed door. 
  6. Bak vervolgens de zalm krokant op het vel in een braadpan met arachideolie. 
  7. Schik de andijviepuree op een bord en leg een stuk zalm erbovenop. 
  8. Besprenkel het geheel met walnootolie en werk af met gefrituurde peterseli

Smakelijk