Zalm met aardappelsalade

Zalm met aardappelsalade

Aardappelsalade met zalm, een makkelijk gerecht.
Gerecht voor 4 personen.

Benodigdheden

  • 10 kleine vastkokende aardappelen
  • 1 citroen
  • 1 teentje look
  • 500 g verse zalmfilet
  • 2 stronkjes witloof
  • 5 el Griekse yoghurt
  • 2 el verse dragon

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 op 1 cm.
  2. Kook de aardappelblokjes gaar en laat ze daarna afkoelen. 
  3. Snijd de zalmfilet in 4 stukken en kook deze 5 à 7 min. op een zacht vuur. 
  4. Maak een saus met de mayonaise, yoghurt en de fijngesneden/geperste look. 
  5. Kruid de saus op smaak met cayennepeper, zout en citroensap.
  6. Meng de afgekoelde aardappelblokjes vervolgens met de fijngehakte dragon. 
  7. Verdeel een aantal witloofblaadjes over de 4 borden heen en leg er de aardappelsalade op.
  8. Brokkel de gekookte zalm in kleinere stukken en verdeel het over de borden.
  9. Dresseer tot slot ook het sausje op de borden. 

Smakelijk