
Zalm met aardappelsalade
Aardappelsalade met zalm, een makkelijk gerecht.
Gerecht voor 4 personen.
Benodigdheden
- 10 kleine vastkokende aardappelen
- 1 citroen
- 1 teentje look
- 500 g verse zalmfilet
- 2 stronkjes witloof
- 5 el Griekse yoghurt
- 2 el verse dragon
BEREIDING
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 op 1 cm.
- Kook de aardappelblokjes gaar en laat ze daarna afkoelen.
- Snijd de zalmfilet in 4 stukken en kook deze 5 à 7 min. op een zacht vuur.
- Maak een saus met de mayonaise, yoghurt en de fijngesneden/geperste look.
- Kruid de saus op smaak met cayennepeper, zout en citroensap.
- Meng de afgekoelde aardappelblokjes vervolgens met de fijngehakte dragon.
- Verdeel een aantal witloofblaadjes over de 4 borden heen en leg er de aardappelsalade op.
- Brokkel de gekookte zalm in kleinere stukken en verdeel het over de borden.
- Dresseer tot slot ook het sausje op de borden.
Smakelijk