Warm gerookte zalm met couscous

Warm gerookte zalm met couscous

Imponeer je gasten met een gezond hapje van gerookte zalm met couscous & werk af met wat prei.
Gerecht voor 4 personen.

Benodigdheden

  • 100 g warm gerookte zalm (dus: niet rauw)
  • ½ koffiekopje couscous
  • 1,5 eetlepel fijngehakte dille
  • 1,5 eetlepel verse tomatenblokjes (van gepelde en ontpitte tomaten)
  • 1 stukje jonge prei
  • boter
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout
  • Als u de zalm zelf wilt roken: een rookpan + houtchips

BEREIDING

  1. Snijd de prei in fijne julienne en stoof ze gaar in boter.
  2. Kook de couscous tot al het vocht geabsorbeerd is, meng er de tomatenblokjes onder en kruid deze af met dille, zwarte peper & zout. 
  3. Verdeel de couscous over vier glazen, leg de zalm erbovenop en werk af met de prei en een geutje olijfolie. 

Smakelijk