Tongschar à la meunière

Tongschar à la meunière

Dit verfijnd gerechtje met tongschar en botersaus is een echte aanrader!

Benodigdheden

  • 4 tongscharren van +/- 500 gr
  • 1 dl melk
  • 100 gr bloem
  • 200 gr boter
  • Peterselie
  • 2 citroenen
  • Peper & zout

BEREIDING

  1. Spoel de tongschar onder koud stromend water, dep ze droog en wrijf ze in met wat zout. Maak met een scherp mes aan de donkere zijde van de vis overdwars drie ondiepe insnijdingen.
  2. Doe de melk in een diep bord en de bloem in een ander diep bord, met wat peper erop. Draai de tongschar door de melk en daarna door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf.
  3. Verwarm de pan met 100 gr boter op een laag vuur, zet het vuur hoger van zodra de boter helemaal gesmolten is & leg de tongschar in de bruin kleurende boter. Bak de tongschar 3-4 minuten aan beide zijden. Voeg eventueel als de boter té bruin wordt een klontje nieuwe boter toe. 
  4. Maak de peterselie fijn en snijd de citroenen in schijfjes.
  5. Blus het bakvet met een klontje boter, zodat je genoeg bruine boter hebt om de tongscharren mee te overgieten.
  6. Leg de gebakken tongscharren op het bord, verdeel er de citroen en fijngehakte peterselie over en schenk er tenslotte de warme bruine botersaus over.

Smakelijk