Mosselen natuur

Mosselen natuur

Ze worden op veel verschillende manieren klaargemaakt. Maar puur natuur - met brood of frietjes - zijn ze een Vlaamse topper.
Gerecht voor 4 personen.

Benodigdheden

  • 4 kg verse mosselen
  • 2 kleine ajuinen
  • 1 winterwortel
  • 12 takjes selderij (blad met steel)
  • 4 laurierblaadjes
  • 4 takjes tijm (elk ca. 5 cm)
  • mespunt peper
  • eventueel witte wijn (niet zuur – niet zoet)

BEREIDING

  1. Spoel de mosselen een paar keer met koud water en borstel ze schoon. 
  2. Was de wortel, tijm en selderij en pel de ajuin.
  3. Snijd de ajuin en de wortel in grove stukken. 
  4. Giet een halve cm water/witte wijn toe aan een grote pan en voeg er de wortel, ajuin, tijm, laurierbladeren, selderij en peper aan toe. 
  5. Laat deze groentebouillon circa 5 min. zachtjes koken met een deksel op de pan. 
  6. Voeg hierna de mosselen toe aan de bouillon (niet meer dan 1/3 van de pan). 
  7. Zet de pan met deksel op het grootste vuur en wacht 3 à 5 min. tot de bouillon begint te koken (dan komt de deksel omhoog).
  8. Haal vervolgens de pan van het vuur en schud de mosselen goed door elkaar.
  9. Laat de mosselen nog even verder koken totdat alle schelpen open zijn.
  10. Serveer de mosselen met verse frietjes of brood. 

Smakelijk