
Mosselen natuur
Ze worden op veel verschillende manieren klaargemaakt. Maar puur natuur - met brood of frietjes - zijn ze een Vlaamse topper.
Gerecht voor 4 personen.
Benodigdheden
- 4 kg verse mosselen
- 2 kleine ajuinen
- 12 takjes selderij (blad met steel)
- stevig mespunt peper
- (optioneel) 1 teentje look
- (optioneel) witte wijn (niet zuur – niet zoet)
BEREIDING
- Spoel de mosselen een paar keer met koud water en borstel ze schoon.
- Was de selder en pel de ui (en eventueel een teentje look). Snijd alles in grove stukken.
- Giet een halve cm water/witte wijn in een grote pot en voeg er de ajuin, selderij en peper aan toe.
- Breng dit mengsel zachtjes aan de kook, met de deksel op de pot. Laat circa 5 minuten trekken.
- Voeg de mosselen toe (niet meer dan 1/3 van de pot).
- Zet de pot met deksel op het grootste vuur en wacht 3 à 5 min. tot het begint te koken (dan komt de deksel omhoog).
- Haal vervolgens de pot van het vuur en schud de mosselen goed op.
- Laat ze nog even verder koken totdat alle schelpen open zijn.
- Serveer met verse frietjes of brood.
Smakelijk