Mosselen natuur

Mosselen natuur

Ze worden op veel verschillende manieren klaargemaakt. Maar puur natuur - met brood of frietjes - zijn ze een Vlaamse topper.
Gerecht voor 4 personen.

Benodigdheden

  • 4 kg verse mosselen
  • 2 kleine ajuinen
  • 12 takjes selderij (blad met steel)
  • stevig mespunt peper
  • (optioneel) 1 teentje look
  • (optioneel) witte wijn (niet zuur – niet zoet)

BEREIDING

  1. Spoel de mosselen een paar keer met koud water en borstel ze schoon. 
  2. Was de selder en pel de ui (en eventueel een teentje look). Snijd alles in grove stukken.
  3. Giet een halve cm water/witte wijn in een grote pot en voeg er de ajuin, selderij en peper aan toe. 
  4. Breng dit mengsel zachtjes aan de kook, met de deksel op de pot. Laat circa 5 minuten trekken. 
  5. Voeg de mosselen toe (niet meer dan 1/3 van de pot).  
  6. Zet de pot met deksel op het grootste vuur en wacht 3 à 5 min. tot het begint te koken (dan komt de deksel omhoog).
  7. Haal vervolgens de pot van het vuur en schud de mosselen goed op.
  8. Laat ze nog even verder koken totdat alle schelpen open zijn.
  9. Serveer met verse frietjes of brood. 

Smakelijk