
Mosselen natuur
Ze worden op veel verschillende manieren klaargemaakt. Maar puur natuur - met brood of frietjes - zijn ze een Vlaamse topper.
Gerecht voor 4 personen.
Benodigdheden
- 4 kg verse mosselen
- 2 kleine ajuinen
- 1 winterwortel
- 12 takjes selderij (blad met steel)
- 4 laurierblaadjes
- 4 takjes tijm (elk ca. 5 cm)
- mespunt peper
- eventueel witte wijn (niet zuur – niet zoet)
BEREIDING
- Spoel de mosselen een paar keer met koud water en borstel ze schoon.
- Was de wortel, tijm en selderij en pel de ajuin.
- Snijd de ajuin en de wortel in grove stukken.
- Giet een halve cm water/witte wijn toe aan een grote pan en voeg er de wortel, ajuin, tijm, laurierbladeren, selderij en peper aan toe.
- Laat deze groentebouillon circa 5 min. zachtjes koken met een deksel op de pan.
- Voeg hierna de mosselen toe aan de bouillon (niet meer dan 1/3 van de pan).
- Zet de pan met deksel op het grootste vuur en wacht 3 à 5 min. tot de bouillon begint te koken (dan komt de deksel omhoog).
- Haal vervolgens de pan van het vuur en schud de mosselen goed door elkaar.
- Laat de mosselen nog even verder koken totdat alle schelpen open zijn.
- Serveer de mosselen met verse frietjes of brood.
Smakelijk