Kabeljauw met gegrilde asperges

Kabeljauw met gegrilde asperges

Lekker stukje kabeljauw gecombineerd met witte of groene asperges. Met een pittige toets van paprika.
Gerecht voor 4 personen.

Benodigdheden

  • 24 witte asperges
  • 480 gram kabeljauwfilet
  • 6 eierdooiers
  • 4 dl geklaarde boter
  • sap van 1 citroen
  • gehakte peterselie
  • 8 gekookte aardappelen
  • 2 rode paprika’s
  • 2 el olijfolie

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de asperges en de rode paprika’s. 
  3. Kook de asperges beetgaar in gezouten water en laat ze vervolgens uitleggen.
  4. Snijd de paprika’s in stukken en stoof ze in olijfolie. 
  5. Mix de paprika’s, zeef het door een kleine zeef en kruid het af met peper & zout. 
  6. Klop de eidooiers met het citroensap, 2 eetlepels water en peper & zout tot schuim op een middelmatig vuur. 
  7. Voeg de geklaarde boter beetje bij beetje toe en klop deze verder tot een schuimige massa.
  8. Voeg als laatste de paprikapuree toe en kruid bij naar genoegen.
  9. Besprenkel de kabeljauw met olijfolie, peper & zout en gaar deze circa 10 min. in de oven op 180°C.
  10. Snijd de asperges in twee en schik deze langs elkaar op het bord.
  11. Leg de kabeljauwfilet bovenop de asperges en de saus errond. 
  12. Serveer dit gerecht met gekookte aardappelen en werk af met fijngehakte peterselie. 

Smakelijk