Kabeljauw met gegrilde asperges
Lekker stukje kabeljauw gecombineerd met witte of groene asperges. Met een pittige toets van paprika.
Gerecht voor 4 personen.
Benodigdheden
- 24 witte asperges
- 480 gram kabeljauwfilet
- 6 eierdooiers
- 4 dl geklaarde boter
- sap van 1 citroen
- gehakte peterselie
- 8 gekookte aardappelen
- 2 rode paprika’s
- 2 el olijfolie
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de asperges en de rode paprika’s.
- Kook de asperges beetgaar in gezouten water en laat ze vervolgens uitleggen.
- Snijd de paprika’s in stukken en stoof ze in olijfolie.
- Mix de paprika’s, zeef het door een kleine zeef en kruid het af met peper & zout.
- Klop de eidooiers met het citroensap, 2 eetlepels water en peper & zout tot schuim op een middelmatig vuur.
- Voeg de geklaarde boter beetje bij beetje toe en klop deze verder tot een schuimige massa.
- Voeg als laatste de paprikapuree toe en kruid bij naar genoegen.
- Besprenkel de kabeljauw met olijfolie, peper & zout en gaar deze circa 10 min. in de oven op 180°C.
- Snijd de asperges in twee en schik deze langs elkaar op het bord.
- Leg de kabeljauwfilet bovenop de asperges en de saus errond.
- Serveer dit gerecht met gekookte aardappelen en werk af met fijngehakte peterselie.
Smakelijk