Gratin van zeewolf met venkel

Gratin van zeewolf met venkel

Gratin van zeewolf met venkel
Gerecht voor 4 personen.

Benodigdheden

  • 1 kg zeewolfhaas (250gr/pp)
  • 600 gr aardappel
  • 2 stuks venkel
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje tijm (of gedroogde tijm)
  • 1 takje dragon (of gedroogde dragon)
  • 200 ml De Vis Factorij witte wijnsaus
  • 200 gr Gruyère kaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°c
  2. Was de aardappel en snij met schil in blokjes van 1,5 x 1,5cm
  3. Spoel af en kook voor 10 min
  4. Verwijder het hart van de venkel en snij in fijne lamellen
  5. Hak de teentjes knoflook grof en fruit in olijfolie
  6. Voeg tijm en dragon toe en fruit even mee
  7. Doe de venkel in een ovenschaal, voeg de pan met olijfolie toe
  8. Dek af met bakpapier
  9. Zet de venkel 10 min in de oven
  10. Portioneer de zeewolfhaas in kleinere porties en kruid met peper & zout
  11. Dresseer de zeewolfhaas & de aardappel op de venkel
  12. Bedek de zeewolfhaas met de witte wijnsaus
  13. Bestrooit het geheel met gruyère kaas
  14. Gaar de ovenschotel onder de grill in een oven van 180°c voor minstens 15 min
  15. Controleer of de vis gaar is en serveer

Smakelijk!