Gratin van zeewolf met venkel
Gratin van zeewolf met venkel
Gerecht voor 4 personen.
Benodigdheden
- 1 kg zeewolfhaas (250gr/pp)
- 600 gr aardappel
- 2 stuks venkel
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- 2 teentjes knoflook
- 1 takje tijm (of gedroogde tijm)
- 1 takje dragon (of gedroogde dragon)
- 200 ml De Vis Factorij witte wijnsaus
- 200 gr Gruyère kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°c
- Was de aardappel en snij met schil in blokjes van 1,5 x 1,5cm
- Spoel af en kook voor 10 min
- Verwijder het hart van de venkel en snij in fijne lamellen
- Hak de teentjes knoflook grof en fruit in olijfolie
- Voeg tijm en dragon toe en fruit even mee
- Doe de venkel in een ovenschaal, voeg de pan met olijfolie toe
- Dek af met bakpapier
- Zet de venkel 10 min in de oven
- Portioneer de zeewolfhaas in kleinere porties en kruid met peper & zout
- Dresseer de zeewolfhaas & de aardappel op de venkel
- Bedek de zeewolfhaas met de witte wijnsaus
- Bestrooit het geheel met gruyère kaas
- Gaar de ovenschotel onder de grill in een oven van 180°c voor minstens 15 min
- Controleer of de vis gaar is en serveer
Smakelijk!