
Gestoomde kabeljauw met aardappelpuree
Een gezond gerechtje van gestoomde kabeljauw met frisse lente-uitjes en preischeuten.
Gerecht voor 4 personen.
Benodigdheden
- 4 kabeljauwfilets van 180 g elk
- 1 kg aardappelen
- 1 eetlepel Thaise vissaus
- 4 eetlepels fijngehakt bieslook
- 1 grof gehakte bos lente-uien
- preischeuten
- een scheut olijfolie
- een scheutje ciderazijn
- volle melk
- boter
- nootmuskaat
- peper en zout
BEREIDING
Om te stomen
- 1,5 l visfumet
- 1 laurierblaadje
- ½ eetlepel geplette witte peperkorrel
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en stoom ze 30 min. boven licht gezouten water.
- Pureer de aardappelen vervolgens met een stamper en meng er boter, volle melk, olijfolie, ciderazijn, nootmuskaat, peper & zout onder.
- Voeg de grof gehakte lente-uitjes pas toe aan de puree net voor het serveren!
- Stoom de kabeljauwfilets 10 min. boven de visfumet met laurier en peperkorrels.
- Smelt 150 g boter, voeg de vissaus toe en werk af met wat bieslook.
- Dresseer de puree op het bord, leg de vis bovenop de puree en de bieslookboter errond.
- Werk ten slotte af met preischeuten.
Smakelijk