Gestoomde kabeljauw met aardappelpuree

Gestoomde kabeljauw met aardappelpuree

Een gezond gerechtje van gestoomde kabeljauw met frisse lente-uitjes en preischeuten.
Gerecht voor 4 personen.

Benodigdheden

  • 4 kabeljauwfilets van 180 g elk
  • 1 kg aardappelen
  • 1 eetlepel Thaise vissaus
  • 4 eetlepels fijngehakt bieslook
  • 1 grof gehakte bos lente-uien
  • preischeuten
  • een scheut olijfolie
  • een scheutje ciderazijn
  • volle melk
  • boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

Om te stomen

  • 1,5 l visfumet
  • 1 laurierblaadje
  • ½ eetlepel geplette witte peperkorrel
  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en stoom ze 30 min. boven licht gezouten water. 
  2. Pureer de aardappelen vervolgens met een stamper en meng er boter, volle melk, olijfolie, ciderazijn, nootmuskaat, peper & zout onder.
  3. Voeg de grof gehakte lente-uitjes pas toe aan de puree net voor het serveren!
  4. Stoom de kabeljauwfilets 10 min. boven de visfumet met laurier en peperkorrels. 
  5. Smelt 150 g boter, voeg de vissaus toe en werk af met wat bieslook.
  6. Dresseer de puree op het bord, leg de vis bovenop de puree en de bieslookboter errond.
  7. Werk ten slotte af met preischeuten.

Smakelijk