
Gerookte zalmrolletjes
Tover een snelle hap op tafel maak een fris gerechtje met zalm en kruidenkaas, citroen zorgt voor een frisse tint.
Gerecht voor 4 personen.
Benodigdheden
- 2 sneden brood
- Kruidenkaas
- 6 plakken gerookte zalm
- peper van de molen
- dille
- platte peterselie
- citroen
BEREIDING
- Snijd het brood in de lengte, zodat je lange sneden hebt, en snijd de korsten eraf.
- Rol het brood plat met een deegrol en besmeer het met kruidenkaas.
- Kruid af met verse dille, platte peterselie en peper voor meer smaak.
- Bovenop de kruidenkaas worden de dun gesneden plakjes gerookte zalm gelegd.
- Snijd de citroen in twee en pers enkele druppels sap op de zalm.
- Rol het brood op in een strak rolletje en doe er plastic folie rond.
- Laat het geheel enkele uren opstijven in de koelkast en snijd de rolletjes vervolgens in dunne plakjes.
- Serveer de gerookte zalmrolletjes koud op.
Smakelijk