Gerookte zalmrolletjes

Gerookte zalmrolletjes

Tover een snelle hap op tafel maak een fris gerechtje met zalm en kruidenkaas, citroen zorgt voor een frisse tint.
Gerecht voor 4 personen.

Benodigdheden

  • 2 sneden brood
  • Kruidenkaas
  • 6 plakken gerookte zalm
  • peper van de molen
  • dille
  • platte peterselie
  • citroen

BEREIDING

  1. Snijd het brood in de lengte, zodat je lange sneden hebt, en snijd de korsten eraf.
  2. Rol het brood plat met een deegrol en besmeer het met kruidenkaas.
  3. Kruid af met verse dille, platte peterselie en peper voor meer smaak.
  4. Bovenop de kruidenkaas worden de dun gesneden plakjes gerookte zalm gelegd. 
  5. Snijd de citroen in twee en pers enkele druppels sap op de zalm.
  6. Rol het brood op in een strak rolletje en doe er plastic folie rond.
  7. Laat het geheel enkele uren opstijven in de koelkast en snijd de rolletjes vervolgens in dunne plakjes.
  8. Serveer de gerookte zalmrolletjes koud op.

Smakelijk