Gegrilde zeebaarsfilet met gestoofde lamsoor en aardappelpuree
Gegrilde zeebaarsfilet met gestoofde lamsoor & aardappelpuree.
Gerecht voor 4 personen.
Benodigdheden
- 8 stuks zeebaarsfilet (2 per persoon)
- Dressing:
- 2el olijfolie
- 2el grove mosterd
- 2el citroensap
- 1el vers gehakte dille
- 1el bruine basterdsuiker
- Enkele takjes trostomaatjes
- 400gr lamsoor (100gr pp)
- Boter
- Zwarte peper, versgemalen
- Zeezout, versgemalen
- Look
- 1 fles witte wijn: Leitenschaft van Seeperle
Bereiding
Zeebaarsfilet:
- Zet een grillpan op het vuur en laat deze heet worden.
- Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten te mengen.
- Dep de vis droog en kruid met de versgemalen zwarte peper en het zeezout.
- Zodra de pan heet is, grill de filets op de huidzijde, bestrijk de filet tijdens het grillen met de mosterddressing.
- Reken op 8 à 10 minuten grillen afhankelijk van de dikte van de filets.
- Voeg de laatste 2-3 minuten de trostomaatjes toe aan de pan.
Lamsoor:
- Smelt een klontje boter in een steelpan.
- Voeg de look & de lamsoren toe en kruid af met peper en zout.
- Klaar in 3 minuten.
Aardappelpuree:
- Verwarm de oven voor op 180°C en zet de aardappelpuree in voor 10-12 minuten..
Dresseer samen op een bord en geniet!
Smakelijk!