Gegrilde zeebaarsfilet met gestoofde lamsoor en aardappelpuree

Gegrilde zeebaarsfilet met gestoofde lamsoor en aardappelpuree

  • Welkom
  • Recepten
  • Gegrilde zeebaarsfilet met gestoofde lamsoor en aardappelpuree

Gegrilde zeebaarsfilet met gestoofde lamsoor & aardappelpuree.
Gerecht voor 4 personen.

Benodigdheden

  • 8 stuks zeebaarsfilet (2 per persoon)
  • Dressing:
    • 2el olijfolie
    • 2el grove mosterd
    • 2el citroensap
    • 1el vers gehakte dille
    • 1el bruine basterdsuiker
  • Enkele takjes trostomaatjes
  • 400gr lamsoor (100gr pp)
  • Boter
  • Zwarte peper, versgemalen
  • Zeezout, versgemalen
  • Look
  • 1 fles witte wijn: Leitenschaft van Seeperle

Bereiding

Zeebaarsfilet:

  1. Zet een grillpan op het vuur en laat deze heet worden.
  2. Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten te mengen.
  3. Dep de vis droog en kruid met de versgemalen zwarte peper en het zeezout.
  4. Zodra de pan heet is, grill de filets op de huidzijde, bestrijk de filet tijdens het grillen met de mosterddressing.
  5. Reken op 8 à 10 minuten grillen afhankelijk van de dikte van de filets.
  6. Voeg de laatste 2-3 minuten de trostomaatjes toe aan de pan.

Lamsoor:

  1. Smelt een klontje boter in een steelpan.
  2. Voeg de look & de lamsoren toe en kruid af met peper en zout.
  3. Klaar in 3 minuten.

Aardappelpuree:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en zet de aardappelpuree in voor 10-12 minuten..

Dresseer samen op een bord en geniet!

Smakelijk!