Croque met zalm

Croque met zalm

Zin in iets anders dan gewoon, een croque met zalm met kaviaar, afgewerkt met een fris slaatje.
Gerecht voor 4 personen.

Benodigdheden

  • 1 klein melkbroodje
  • 4 sneetjes gerookte zalm
  • 20 g avrugakaviaar (imitatiekaviaar, lompviseitjes kan ook)
  • 1/2 citroen
  • 50 g brie, goed rijp
  • 1/2 bosje bieslook
  • 1 pakketje waterkers
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 30 g zachte boter

BEREIDING

  1. Snijd het brood in sneden, snijd de korsten ervan af en smeer zachte boter op de buitenkant van het brood. 
  2. Beleg het brood met een sneetje gerookte zalm en leg daarop een eetlepel kaviaar.
  3. Was de citroen en rasp de schil ervan wat over de kaviaar. 
  4. Snijd de bieslook fijn en strooi deze eveneens over de gerookte zalm. 
  5. Beleg het brood overigens met een stuk kaas (met korst) en eindig opnieuw met brood.
  6. Bak de croque hierna in een oven van 200°C tot hij een goudbruin korstje krijgt. 
  7. Werk de salade af met olijfolie, citroensap, schoongemaakte waterkers en peper & zout. 
  8. Dresseer de salade op een bordje en leg de croque erbovenop.

Smakelijk