Croque met zalm
Zin in iets anders dan gewoon, een croque met zalm met kaviaar, afgewerkt met een fris slaatje.
Gerecht voor 4 personen.
Benodigdheden
- 1 klein melkbroodje
- 4 sneetjes gerookte zalm
- 20 g avrugakaviaar (imitatiekaviaar, lompviseitjes kan ook)
- 1/2 citroen
- 50 g brie, goed rijp
- 1/2 bosje bieslook
- 1 pakketje waterkers
- olijfolie
- peper en zout
- 30 g zachte boter
BEREIDING
- Snijd het brood in sneden, snijd de korsten ervan af en smeer zachte boter op de buitenkant van het brood.
- Beleg het brood met een sneetje gerookte zalm en leg daarop een eetlepel kaviaar.
- Was de citroen en rasp de schil ervan wat over de kaviaar.
- Snijd de bieslook fijn en strooi deze eveneens over de gerookte zalm.
- Beleg het brood overigens met een stuk kaas (met korst) en eindig opnieuw met brood.
- Bak de croque hierna in een oven van 200°C tot hij een goudbruin korstje krijgt.
- Werk de salade af met olijfolie, citroensap, schoongemaakte waterkers en peper & zout.
- Dresseer de salade op een bordje en leg de croque erbovenop.
Smakelijk