
Salade Nicoise
Een echte klassieker salade nicoise, met kerstomaatjes, radijsjes, olijven, pepers, ansjovis, eitjes en kappertjes.
Gerecht voor 4 personen.
Benodigdheden
- 2 stukken verse tonijn
- Olijfolie
- 12 kwarteleitjes
- 350 gram sperziebonen
- 450 gram nieuwe aardappeltjes
- 10 geroosterde kerstomaatjes
- 2 rode Spaanse pepers, in dunne reepjes gesneden
- 10 radijsjes, doormidden gesneden
- 12 zwart olijven
- 12 ansjovisfilets
- 20 kappertjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- Zout en zwarte peper
BEREIDING
- Kook de aardappeltjes gedurende 15 min.
- Kook de eitjes gedurende 4 min., laat ze schrikken met koud water en pel ze.
- Kook de bonen gedurende 3 min. en laat ze eveneens schrikken met koud water.
- Verhit een grillpan.
- Marineer de tonijnstukken met een beetje olijfolie en grill ze circa 1,5 min. aan beide kanten.
- Laat de tonijn vervolgens een paar minuten rusten vooraleer ze in plakken van 0,5 cm te snijden.
- Maak de dressing door 3 eetlepels goede olijfolie, 1 theelepel Dijon mosterd en 1 eetlepel rode wijnazijn te mengen en kruid deze af met zwarte peper & zout.
- Meng een deel van de dressing met de bonen en leg deze onderaan het bord.
- Schik hierop de kerstomaatjes, radijsjes, olijven, pepers, ansjovis, eitjes en kappertjes.
- Werk het gerecht tot slot af met de tonijn en de rest van de dressing.
Smakelijk