Salade Nicoise

Salade Nicoise

Een echte klassieker salade nicoise, met kerstomaatjes, radijsjes, olijven, pepers, ansjovis, eitjes en kappertjes.
Gerecht voor 4 personen.

Benodigdheden

  • 2 stukken verse tonijn
  • Olijfolie
  • 12 kwarteleitjes
  • 350 gram sperziebonen
  • 450 gram nieuwe aardappeltjes
  • 10 geroosterde kerstomaatjes
  • 2 rode Spaanse pepers, in dunne reepjes gesneden
  • 10 radijsjes, doormidden gesneden
  • 12 zwart olijven
  • 12 ansjovisfilets
  • 20 kappertjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • Zout en zwarte peper

BEREIDING

  1. Kook de aardappeltjes gedurende 15 min.
  2. Kook de eitjes gedurende 4 min., laat ze schrikken met koud water en pel ze.
  3. Kook de bonen gedurende 3 min. en laat ze eveneens schrikken met koud water. 
  4. Verhit een grillpan.
  5. Marineer de tonijnstukken met een beetje olijfolie en grill ze circa 1,5 min. aan beide kanten. 
  6. Laat de tonijn vervolgens een paar minuten rusten vooraleer ze in plakken van 0,5 cm te snijden. 
  7. Maak de dressing door 3 eetlepels goede olijfolie, 1 theelepel Dijon mosterd en 1 eetlepel rode wijnazijn te mengen en kruid deze af met zwarte peper & zout. 
  8. Meng een deel van de dressing met de bonen en leg deze onderaan het bord.
  9. Schik hierop de kerstomaatjes, radijsjes, olijven, pepers, ansjovis, eitjes en kappertjes.
  10. Werk het gerecht tot slot af met de tonijn en de rest van de dressing.

Smakelijk